Ellen

Namn: Ellen Krogh
Styrelsepost: Suppleant
Enneagramtyp:
Sjua med Åttaflygel
Dominerande instinkt: Sexuell


Ellen berättar: Jag stötte på Enneagrammet första gången omkring 2008 i Danmark (jag är dansk) när jag arbetade som ledarskapscoach på ett företag som använde sig av bland annat Enneagrammet. Jag tyckte det var superduperintressant och gick på bästa Sjuavis all in på Enneagrammet. Jag tyckte och tycker fortfarande att det är både unikt och fantastiskt att Enneagrammet är en dynamisk personlighets modell och inte bara en ”så-är-du-punkt-modell”. Det som jag redan jobbade med som terapeut/coach är personlig utveckling och Enneagrammet passar bra med min syn på livet och det att vi alla är på väg och igång med att mogna och växa. Om vi väljer den medvetna vägen är Enneagrammet en riktig bra hjälp.

Det som gjorde att jag fastnade på djupet var att det underlättar att känna sina ”blindspots” och få hjälp av modellen att se sin utvecklingspotential och de hinder som finns på vägen. Och naturligtvis man får en stor förståelse för andra sätt att se världen. Idag använder jag använder Enneagrammet i mitt jobb som terapeut, och jag coachar också individer specifikt i Enneagrammet. Det som fascinerar mig mest är möjligheterna till personlig utveckling, och just nu är det instinkterna jag fördjupar mig i. De ger en extra dimension åt det hela.

Personligen har jag en stor respekt för personlighetsmodeller och också en ödmjukhet inför användningen av dem. Det får aldrig bli en box man slänger folk i för att sluta utforska, vara nyfiken och lära känna.

Hemsida:

Har du spanat in medlemsrummet?

>